top of page
  • Foto van schrijverBob van Dinten

Blindgeslagen isolatieglas.


Eén van de meest voorkomende gevolgen van bouwfouten die we nog immer tegenkomen is het zogenaamde blindgeslagen isolatieglas. Zelden, ligt de oorzaak van condens in de spouw van het isolatieglas echter bij de fabrikant. Meestal heeft de glaszetter geblunderd. Met hele grote regelmaat tref ik complete huizen aan waarvan het isolatieglas niet ventilerend is geplaatst.

Doodzonde, want de kans is groot dat na verloop van tijd de verlijming van uw dure isoglas het begeeft onder de dampspanning in de sponning van het kozijn. Let daarom altijd op een juiste plaatsing van het isolatieglas. Glas plaatsen is overigens geen ‘rocket science’ een beetje handige doe het zelver is in staat op de juiste manier dubbelglas te plaatsen. Kijk voor instructies op Youtube. Online kan je tegenwoordig prima en goedkoop je glas bestellen. Zo bespaar je een hoop geld, en weet je zeker dat je glas goed geplaatst wordt.


85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page