top of page
  • Foto van schrijverBob van Dinten

Een stinkend zaakje


Soms ben je als bouwkundige zelf ook wat vooringenomen betreffende een bepaald object, dan stap je zo'n keuring in met de insteek "daar kan nooit zoveel aan mis zijn". Echter een goede bouwkundige blijft altijd scherp en slaat geen onderdeel van een te keuren object over. Zo keurde ik laatst een woning in Sneek, een woning die nog niet zo heel oud was, dat resulteert dan vaak in een, voor ondergetekende, redelijk 'saaie' keuring. Uiteraard is er voor een potentiële koper genoeg te ontdekken en te leren over de woning maar, als het goed is, is het goed. Zo ook bij dit object. De gehele woning werd doorlopen en voor we de buitenzijde zouden schouwen zochten we het vloerluik op voor een blik onder de vloer. Uiteraard, gezien het bouwjaar, een nette geïsoleerde betonnen vloer.

Luchtdicht, dat merkten we direct toen we het vloerluik open trokken. Want bij het openen van het vloerluik trilden de neusvleugels van Bouwerbob door het bouquet dat uit de kruipruimte opsteeg. Dat er een behoorlijke hoeveelheid water onder de vloer aanwezig was schokte me geenszins, de woning stond immers aan de waterkant. Maar de geur en aanwezigheid van witte en bruine drijvende zaken op het water, deden me met zekerheid stellen dat hier meer aan de hand was. Door een gebrekkige beugeling was de aansluiting van het toilet volledig uit de riolering geschoten. Met als gevolg dat de kruipruimte al geruime tijd als open riool diende. Uiteraard was ook de verkoper blij dat dit euvel bij inspectie aan het licht kwam. Deze ondernam direct actie, de kruipruimte werd leeggezogen en geruimd. De koop ging later gewoon door, beide partijen gelukkig, ondanks dat het een stinkende zaakje was. Toch wel handig zo'n bouwtechnische keuring vertrouwde beide partijen mij na de keuring toe.

190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page