top of page
  • Foto van schrijverBob van Dinten

Over enthousiaste kopers


Ieder jaar kom je het als bouwkundige toch weer tegen.... De over enthousiaste koper. De koper die in zijn hoofd al verhuist is. Hij of zij is niet gehinderd door enig bouwkundig inzicht of kennis al een prijs overeengekomen. Daarna vraagt men voor alle zekerheid nog even een bouwtechnische keuring aan. Afgelopen week was het weer raak. Je loopt dan ruim 2 uur met een opdrachtgever door een woning. Die opdrachtgever zegt in het begin van de inspectie dat alles wel mee valt. Aan het eind van de inspectie, na een negatief oordeel over installaties, houtrot in kozijnen een doorgezakte betonvloer en een waslijst aan doe het zelf werk van bedenkelijk niveau, slaat dan de paniek toch wat toe. Want er was immers een akkoord over een verkoopprijs... Wat is dan de gebruikelijke gang van zaken? Opnieuw onderhandelen?

Zullen we afspreken dat u eerst Bouwerbob belt voor een bouwtechnische keuring en pas daarna onderhandelt over de verkoopprijs, zodat u weet waar u aan begint. Dat scheelt u een hoop stress en zorgen. Stapelgekke markt of aandringen van de verkoopmakelaar ten spijt...

200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page