Diensten
Meer informatie
Contact

Bouwerbob Bouwadvies

Doldersummerweg 6

7981LB Diever

Tel: 06-12655847
info@bouwerbob.nl

Bereikbaar vanaf

  • Google+ - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle

Mon - Fri: 8.30h - 18.00h

Sat: 8.30h - 13.00h

BOUWERBOB

© 2017 by BouwerBob Proudly created with Wix.com

December 17, 2017

November 27, 2017

November 22, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Kunststof kozijndinges...

November 22, 2017

Onlangs was ik weer in een woning die geheel was voorzien van kunststof kozijnen. ‘Lekker onderhoudsvrij’ zei de eigenaar. Dat klopt beaamde ik, maar toen ik de beste man vertelde dat ik binnen vijf minuten in zijn woning was met alleen een beitel trok hij toch wat wit weg. Dat kan nooit verweerde hij zich nog. Wat hem gedurende de gehele levensduur van zijn kozijnen (zo’n 15 jaar) nog nooit was opgevallen was dat alle glaslatten aan de buitenzijde waren geplaatst en die zitten vastgeklikt en tik je er dus met een handige beweging zo los.

Kunststof glaslatten horen aan de binnenzijde.

Toen het kunststof kozijn in den beginne zijn opmars maakte waren naar buiten draaiende ramen nog niet verkrijgbaar. De veelal Duitse systemen werden vooral geleverd in naar binnen draaiend draaikiep. En dat… wilde moeders vaak niet want dan vallen de geraniums uit de vensterbank. Dus waren er wat nederlands fabrikanten die de markt gingen voorzien van naar buiten draaiende ramen. Door simpelweg de complete kozijnen binnenste buiten te keren. ‘Gepruts ‘ heet dat. De oplossing? Lekker laten zitten die kozijnen, maar borg je glaslatten wel even met wat rvs schroefjes! Anders maken we het inbrekersgilde het wel erg makkelijk.

Dit delen:

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square