Diensten
Meer informatie
Contact

Bouwerbob Bouwadvies

Doldersummerweg 6

7981LB Diever

Tel: 06-12655847
info@bouwerbob.nl

Bereikbaar vanaf

  • Google+ - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle

Mon - Fri: 8.30h - 18.00h

Sat: 8.30h - 13.00h

BOUWERBOB

© 2017 by BouwerBob Proudly created with Wix.com

December 17, 2017

November 27, 2017

November 22, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Verdorrie een boze verkoper.

August 28, 2018

Ik kan het als bouwtechnisch inspecteur best begrijpen... Als verkoper krijg je een vreemde snuiter over de vloer die even 'je huis komt afkraken'. Zo is het idee vaak bij de verkoper tenminste. Onlangs had ik een keuring in het noorden des lands. Tijdens het doorlopen van wat algemene vragen kreeg ondergetekende van de verkopend makelaar te horen dat het houtwerk van de woning recent van nieuw schilderwerk was voorzien. Hetgeen zou dus dan moeten betekenen, dat je geen houtrot in houten delen tegen zou mogen komen.

 

Mijn verbazing was dus groot toen ik met de blote vingers op diverse plekken door dakaftimmeringen heen prikte, zachte plekken in kozijnen vond en blazen, barsten en scheuren aantrof. Daarnaast gaf de schilder middels het nodige spachtelwerk aan, dat het vierkante hoeken ook best rond konden zijn. Houtrotvullers zijn er niet voor niets, net als kit trouwens. Dit alles had een behoorlijke herstelkostenpost tot gevolg. 

 

Nu was de verkoper bij de inspectie niet aanwezig. Als je dan van de potentiële kopers te horen krijgt dat er e.e.a aan hout en schilderwerk niet deugt. Dat er behoorlijk wat houtwerk vervangen dient te worden en wat het begrootte kostenplaatje is, dan schrik je je wild. Tenminste in de veronderstelling dat je duurbetaalde schilder goed werk hebt geleverd. Vervolgens wordt je boos.

 

Niet op de schilder, nee op de bouwkundig inspecteur uiteraard. De schilder werd nog wel even bij het werk gehaald. 'Niets mis mee' concludeerde deze. 'Die bouwkundigen, dat zijn geen schilders die moeten gewoon keuren op functionaliteit'.

 

Nu had ondergetekende het 'geluk' dat hij nog even terugmoest voor een onderzoek van de houten vloer daar de kruipruimte niet begaanbaar was. U zal begrijpen dat ik niet echt warm ontvangen werd. Sterker de verkoper wilde mij eigenlijk niet te woord staan en was niet van plan om met mij het 'gekwastte' nog eens te gaan bekijken. 

 

Na enig aandringen toog hij toch met me mee, richting platdak afdalend over een tweetreeds mooi geschilderd trappetje dat buiten op het platdak was geplaatst. 'Kijk, dat bedoel ik nou' gaf ik aan, toen bleek dat de trap de gewichtigheid van mijn bezoek niet aankon. De twee treden bleven letterlijk en figuurlijk geknakt achter...

 

Na een wijsvinger in de dakaftimmeringen te hebben gestoken en een hand houtrot uit de onderdorpel van een kozijn te hebben gepakt. Vond ik dat ik mijn punt wel gemaakt had. Echter, er volgde een quote: 'de schilder zegt dat u moet keuren op functionaliteit'. 

 

'De functie van schilderwerk is het beschermen van hout, niet het bij elkaar houden van houtrot'. Vervolgde ik. Over één ding hadden we overeenstemming. De schilder van deze verkoper en de bouwkundig inspecteur zullen het NOOIT eens worden.

 

Toch... toen ik vertrok gaf de verkoper aan niet te twijfelen aan mijn integriteit. Echter de duurbetaalde schilder wilde hij niet afvallen. Verbaasd nam ik afscheid met een handdruk. Mijn punt had ik denk ik wel gemaakt.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square